Penghijrahan Abby Abadi mula dipersoal

  • 'Should Khalid lead S'gor after BSM debacle?'

    The Bible Society of Malaysia's (BSM) decision to move out of Selangor is Menteri Besar Abdul Khalid Ibrahim's fault and is a reason that his leadership is in question, according to the state DAP. In fact, said Selangor DAP deputy chief Gobind Singh Deo, the seizure of 320 copies of the Malay and Iban-language Bible has raised questions on Khalid's eligibility to remain in his post. "It goes without saying that incidents like these demonstrate Khalid's inability to understand and solve …

  • Penang hawker to hang for murder
    Penang hawker to hang for murder

    GEORGE TOWN, April 16 ― A burger seller was sentenced to death by the High Court here for murdering his ex-girlfriend's brother four years ago. Mohd Firdaus Mokhtar, 31, who appeared... …

  • Teresa Kok almost falls victim to snatch thieves
    Teresa Kok almost falls victim to snatch thieves

    DAP Seputeh MP Teresa Kok nearly became a victim of snatch theft on Sunday evening during an outing with her nieces in Kuala Lumpur. The four-term MP was walking with her two nieces along Jalan Selama in Taman Rainbow at 7pm when two men on a motorcycle tried to snatch her gold chain. "I was shocked and fell to the ground, screaming. Then I... …

  • For former top cop, weak security reflects a weak government
    For former top cop, weak security reflects a weak government

    Security issues must be a priority because they reflect the strength of a country's administration, a former top cop said. Former Inspector-General of Police Tan Sri Musa Hassan said the government would appear weak if there were weaknesses in the security of the county. "If security is not given priority, then the public perception will be... …

  • Undersea drone search for MH370 may last up to 2 months, say Americans
    Undersea drone search for MH370 may last up to 2 months, say Americans

    A United States navy underwater drone sent to search for a missing Malaysian jetliner on the floor of the Indian Ocean could take up to two months to scour a 600 sq km area where the plane was believed to have sunk, American search authorities said yesterday. The prediction coincided with the end to the abbreviated first mission by the... …

  • In Bible group’s move, DAP pressures Khalid to ensure minorities are protected
    In Bible group’s move, DAP pressures Khalid to ensure minorities are protected

    The DAP today pressured the Selangor government to take full responsibility in ensuring that the rights of minorities are protected, following The Bible Society of Malaysia’s (BSM) shift to Kuala Lumpur to avoid being hassled by state Islamic authorities. Party national publicity chief Tony Pua (pic, left) said: “BSM's decision to move has... …

21 Jul - Kepada peminat tegar atau sesiapa sahaja yang mengikuti perkembangan status Abby Abadi di Twitter, pastinya sedia maklum bahawa selebriti ini kini sedang sibuk berdakwah dengan cara tersendiri.

Meskipun baru-baru ini Dato' Ac Mizal mencabar aktres dan bekas penyanyi kumpulan wanita popular, Elite ini berdebat mengenai isu ISA & PDRM, Abby nampaknya tetap dengan pendirian, hijrah dan dunia baru agama dan politik beliau kini.

Pada hari Selasa yang lepas Abby menerusi laman Twitter miliknya menulis bertanya pandangan tentang senario kini di mana ramai wanita tidak menutup aurat dan ia seakan menjadi perkara biasa di kalangan masyarakat.

Abby dalam tulisannya (yang telah distruktur semula) berkata, "Kenapa ya ramai wanita yang rasa tidak menutup aurat pun tidak mengapa? Free-hair itu tidak berdosa? Ada yang boleh beritahu sebabnya kenapa? Kita kongsi, mahu tahu boleh?"

Pandangan dan pertanyaan Abby itu rata-rata telah mengundang rasa kurang senang sesetengah pihak tidak kurang juga yang menyokong Abby sehingga terciptanya hastag #teamabbyabadi

Antara komen pengguna Twitter berbunyi;

Harits Asyraf Karev @HaritsKarev

aku menyampah buat story abby abadi.. orang lain berhijrah jugak.. taklah mcm kau!!! sendiri persoal orang, sendiri jawab balik!!

Famous hina bro RT@ bashrafi: Femesnya Abby Abadi. Good for you la dah bertudung.

Aida Amyra Khapez @aidaamyra

Kenapa ngan dia ? RT@: Sy akui sy peminat abby abadi. Tetapi selpepas stalk twitter die hati rase lain.:/

feeqa?areen @feeqanadia

Mkin lame tgk abby abadi ni mkin annoyg.. Dduk diam jage anak2 sudah.. Sume org sbuk nk bpolitik skrg..

Rata-rata mereka yang kurang senang dengan pertanyaan Abby ini menyifatkan Abby masih belum layak mempersoal aurat orang lain kerana sejarah silamnya juga dahulu tidak menutup aurat.

Kritikan dan pandangan pengguna Twitter tidak dibiarkan sunyi. Abby kemudiannya membalas komen tersebut dengan berkata, "Kenyataan saya pagi tadi tentang isu tidak bertudung bukan untuk menghakimi tetapi ingin berkongsi sebab ingin tahu apa alas an mereka. Macam saya dulu, saya ingat ia bukan masalah besar sebab ramai yang macam tu (tidak bertudung).

"Sebagai wanita yang beragama Islam, selepas akil baligh memang tidak ada pilihan (itu yang saya kongsikan pagi tadi). Kenapa pandang negatif? Ingatlah kita di akhir zaman," balas Abby di laman Twitter miliknya yang sedari pagi hingga malam tidak surut dengan pandangan dan kritikan pengguna lain.

Sementara itu, portal hiburan Murai, turut memetik padangan orang ramai mengenai penghijrahan Abby yang dikatakan lebih berbaur politik daripada mendalami ilmu agama itu sendiri.

Murai dalam laporannya berkata, "apakah penghijrahan awal tersebut, Abby Abadi sudah mampu mengkritis apa saja dengan sewenang-wenangnya sedangkan banyak lagi yang perlu dilakukan untuk mendalami serta mencari gali ilmu Tuhan?"

Follow @YahooMalaysia on LINE for daily news updates.

Comments on Yahoo pages are subject to our link to Comments Guidelines. You are responsible for any content that you post. Yahoo is not responsible or liable in any way for comments posted by its users. Yahoo does not in any way endorse or support comments made by its users.

  • PM’s wife raps critics of Putrajaya’s handling of MH370 crisis The Malaysian Insider
    PM’s wife raps critics of Putrajaya’s handling of MH370 crisis

    The Prime Minister's wife Datin Seri Rosmah Mansor has spoken out against critics of Putrajaya's handling of the Malaysia Airlines flight MH370 crisis, describing them as cowards for not providing solutions. "Don't throw stones and then hide your hands behind your back (make wild allegations). That's cowardice, don't just talk and not provide... …

  • Chief: Suspects wore GPS devices during killings Associated Press
    Chief: Suspects wore GPS devices during killings

    ANAHEIM, Calif. (AP) — Two parolees raped and killed at least four women while wearing GPS trackers, and there may be more victims, a California police chief alleged Monday. …

  • Lee: Raub bus crash shows lesson not learnt from Genting tragedy The Malay Mail Online
    Lee: Raub bus crash shows lesson not learnt from Genting tragedy

    PETALING JAYA — Tan Sri Lee Lam Thye vented his frustration over the lackadaisical attitude of authorities who have not taken his recommendations seriously while pointing out that double-decker... …